מי רגלים / צואה בבגד בתפילה

שאלה:

שלום וברכה,
קראתי בהלכה שמי רגלים על בשרו דינו כצואה על בשרו,
האם מדובר גם לאחר שנתייבשו כבר..?
כי הלא כלל לפנינו שצואה יבשה מותר..

תשובה:

שלום וברכה

לאחר שהתייבש, אם לא נשאר שום רושם ושום ריח אין חשש, ובכל מקרה אם זה מכוסה בבגד העליון אין חשש, רק בצואה שהיא במקומה בפי הטבעת וניכרת בחוץ לולי הבגד [כשאדם יושב שהמקום מתרחב], אסור לקרוא כך ק"ש וברכות עד שינקה, אבל בשאר מקום על בשרו ומכוסה יוצא ידי חובתו.

מקורות:

עיין בשו"ע או"ח סימן ע"ח שמבואר שמי שקורא קריאת שמע, ונרטבו בגדיו ממי רגלים, גם אם שיעור הרטיבות שלהם הוא ברמה שזה טופח על מנת להטפיח, מותר לו להמשיך לקרוא קריאת שמע ואינו צריך להפסיק באמצע מכיון שהבגד מכוסה, ועיין שם במשנה ברורה שאם הבגד העליון שלו נרטב, אז צריך להפסיק באמצע ולהחליף את הבגד, או לכסות את המקום הרטוב בבגד אחר, אבל אם הוא באמצע התפלה אינו צריך להפסיק, וגומר את תפילתו. ועיין בכף החיים סק"ד שכתב שכל דברי השו"ע הם רק כשהוא באמצע קריאת שמע, שבמקרה כזה אינו צריך להפסיק באמצע ויכול לגמור את התפלה, במקרה שנרטב רק הבגד התחתון, אמנם אם עדיין לא התחיל להתפלל לכתחילה אין לומר דברים שבקדושה אפילו אם הבגד התחתון מכוסה, ועיין בשו"ע הרב סימן ע"ו סעיף ב' מה שכתב בשם ספר היראה. אמנם כל זה כשרטוב בשיעור שהוא טופח על מנת להטפיח, אבל אם אינו טופח על מנת להטפיח לא צריך להחמיר בזה מכיון שמבואר ברמ"א סימן פ"ב ס"ב שי"א שאם אינו טופח על מנת להטפיח אין איסור כלל, ומכיון שכאן הבגד התחתון מכוסה וגם אינו טופח על מנת להטפיח, לא צריך להחמיר בזה כלל.