שיעור כדי שתיית רביעית

שאלה:

שלום כבוד הרב, יש לי בעיה עם שתיית רביעית, אני מאוד מפחד לברך ברכה לבטלה ואני לא יודע אם אני מספיק לשתות רביעית בתוך זמן 3 שניות מה אפשר לעשות כדי להיות בטוח ?

תשובה:

הנושא הוא לא שלוש שניות, אלא כפי הדרך הנורמלית שאנשים שותים רביעית, ואם רביעית זה בערך חצי כוס חד פעמית, אם שתית כמות כזו בשתים שלוש לגימות רצופות יש לברך ברכה אחרונה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כבוד הרב משמע שיש לזה גם שיעור זמן לפי מה שכתב שו"ע בסימן תריח סעיף ח (לגבי שהות בין שתיה לשתיה לשיעורין ביו"כ) "ולפחות ישהו בין שתיה לשתיה כדי שיעור שתיית רביעית"
    כמה זמן זה יוצא? תודה לכבוד הרבנים