התקנת מעלית בפיר של חדר מדרגות

שאלה:

רוב דיירי הבנין רוצים להתקין מעלית בפיר הנמצא באמצע חדר המדרגות (המדרגות מקיפות את הפיר) יש שכן שמתנגד בטענה שבניית המעלית תפגע במרחב הקיים בחדר במדרגות, ותמנע מהם את האפשרות לראות את כל גרמי המדרגות בזמן השימוש בחדר המדרגות, (לא יראו מי מגיע בסיבובים).

תשובה:

שלום וברכה,

יש סמכות לרוב הדיירים לשנות יעד של פיר החדר מדרגות למעלית, ולכן אם רוב הדיירים מעוניינים לעשות מעלית, יכולים הרוב לכפות על המיעוט, והמיעוט מתחייב להשתתף בהוצאות עם כלל הדיירים.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן על נושא של קביעת רוב.