בית ספר ממלכתי דתי או תורני?

שאלה:

שלו' וברכה לכבוד הרב,
בסעת"ד הצלחתי לשלוח אתמול שאלה לאתר בדבר האם מותר לומר להורים מאחינו התועים שמראים זיקה כבר לתורה ולמצוות ורוצים לשלוח את ילדם לבית ספר ממלכתי דתי כי עושה רושם שלפחות כרגע קשה להם לשלוח את ילדיהם לחינוך החרדי, האם מותר לומר להם שכן זה בסדר, או שלא?

אני מבין שיכול להיות שהרבנים שליט"א לוקחים בחשבון ושוקלים בחוכמתם ששאלה כזו והתשובה עליה על מסך האתר בפרסום עלולה "להבעיר את הגיזרה" ועל כן אודה ואשמח אם אפשר לקבל תשובה לשאלה לפחות באופן האישי והפרטי בכדי שבעז"ה אוכל לדעת מה לומר ולענות במקרה עכשווי שיש לי שהוא פחות או יותר דומה לנ"ל?

בברכה.

תשובה:

שלום וברכה

אני מניח שזה ודאי עדיף מכלום, אבל כדאי מאוד כן לשכנע שישלחו לבית ספר תורני, במקומות רבים בפריפריה וכו' הממלכתי דתי הוא כמעט חילוני לגמרי, זה רק בהפרדה ועוד כמה נתונים בסיסיים מאוד, וחצי מהתלמידים מורידים את הכיפה כשיוצאים משם… יש להסביר להם שבית ספר תורני באיזור שלהם לא מגדל בני ישיבה בדרך כלל, זה רק נותן רקע חזק מאוד ביהדות ויאפשר להם שהילדים שלהם יהיו כמותם. בבית ספר חילוני הילידם יגדלו בלי שום רקע רציני ובממלכתי דתי סיכוי טוב שזה יהיה כמו החילוני.

הצטרף לדיון

תגובה 1