קרוטונים בסלט ירקות

שאלה:

שלום. סלט חסה שיש בו מעט חתיכות של צנימי לחם, והם טפל לגמרי. האם צריך נט"י וברכת המוציא? או שזה טפל לשאר הסלט וברכתו האדמה?

תשובה:

שלום וברכה

למעשה מורים שהגם שהקרוטונים באים רק לתבל את הסלט או המרק ברכתם המוציא [ככל שבאו מלחם רגיל ונאפו בתנור מתובלים] אלא שמחמת מיעוטם ותפקידם השולי, הסלט אינו בטל להם ויש לברך עליו בנפרד. לכן יש להפריד, לברך המוציא על קורטונים שאינן בסלט ואחר כך גם לברך על הסלט.

מקורות:

ראה וזאת הברכה עמ' 122