מסירה למשטרה רכב שמפעיל רמקול

שאלה:

שלום לרבנים שליט"א
האם מותר להזמין משטרה לרכב המפעיל רמקול ומרעיש ביותר (בהודעות על מכירה כלשהי, צדקה וכד') במשך כל שעות היום ומפריע לכל השכונה?

תשובה:

שלום וברכה,

לפי הלכה קשה לאסור רעש בשעות היום. ולכן אסור לפנות למשטרה, אלא אם כן מדובר בהטרדה חריגה ביותר שמזיקה את הציבור – לרוב זה לא כך.

כמדומני שגם המשטרה לא תעשה כלום ורק תסלק אותו. ואם אכן כך – המשטרה רק תסלק אותו – אין איסור לפנות למשטרה כיון שהוא לא נקנס ולא נענש על כך ואין בכך משום איסור מוסר.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן במקורות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה לרב על התשובה.
    הרב כתב "לרוב זה כך". האם זה טעות וצ"ל: לרוב זה לא כך?
    על כל פנים בפועל כוונת השאלה היא לגבי רכב שנמצא במשך שעות רבות במקום אחד ומפעיל רעש חזק שנכנס לכל הבתים בסביבה ובכל מקום בבית, וממש קשה להתעלם ממנו. מדובר גם אחרי התראות ובקשות.
    האם במקרה כזה יהיה מותר לפנות למשטרה גם כאשר קיים סיכוי שהוא אכן יכנס?
    (כפי שמצוי בתחילה המשטרה אכן רק מתריעה ומפנה אותו, אך אם הוא ממשיך שוב ושוב ובמשך כמה ימים המשטרה בהחלט עשויה לקנוס אותו, בפרט אם מתקבלות מספר תלונות מכמה אנשים).
    יישר כח.

  2. תוקן.
    בדברים כאלו המשטרה לא קונסת ולא מענישה, ורק מתרה בו תחילה ואם ממשיך במעשיו הוא יקבל קנס. במקרה כזה אין איסור מוסר כיון שהמסיהר עצמה לא מסכנת אותו, ומה שאח"כ הוא מתעקש איתם זה בעיה שלו.