מסירה למשטרה ולרשויות

שאלה:

מורה שמודיע להורה התלמיד שהוא שולח את התלמיד בכיתה ד בשעה 11 בבוקר לביתו והאבא אומר שלא ישלח כיון שאין אף אחד בבית ושזה מסוכן לגופו ונפשו של הילד ובכל זאת המורה אומר שישלח והאב אומר לו שאם הוא ישלח הוא מתקשר למשטרה לקבל עזרה.
האם מותר לאב לפנות למשטרה במקרה זה?

תשובה:

שלום וברכה,

אין לשלוח ילד לבדו בשעות הבוקר כשאין אנשים בבית זה חוסר אחריות. ולכן אם ההורה מתרה במלמד שאם ישלח ימסור למשטרה, מותר להורה למסור למשטרה. כדין אדם שמסכן את הציבור שיש להתרות בו תחילה ואז מותר למוסרו, כמבואר בשו"ע חו"מ סימן שפח סעיף יב.