ריבית

שאלה:

עשינו קניה לחברים מבודדים והם החזירו לנו סכום שהוא גבוה ב2.3 ש"ח מההוצאה שהוצאנו בשבילם. כמובן שהם מוחלים על כך. האם יש בכך איסור ריבית? מה עושים במקרים כאלה?
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

אם את התוספת הם היו נותנים לך גם אם הייתה לוקח מהם את הכסף לפני הקנייה, הרי זה הוכחה שהתוספת לא ניתנה עבור ההלוואה אלא בגלל שכך הם מעגלים את הסכום. כמו כן אתה יכול להתנות בשעת קבלת המעות שהתוספת שנתנו זה שכר טרחה ולא עבור ההלוואה.

בהצלחה.