הבאת ילדים לעולם – חובה לכולם?

שאלה:

שלום. רציתי לדעת מה המשמעות של הבאת ילדים לעולם. אני בחורה ולא מעוניינת בזה כלל משום כיוון. מה עושה גבר שזה לכאורה כן החובה שלו לפי הדת אבל יודע שהוא מסתכן בילדים עם בעיות נפשיות כמו שלו או של אחיו כי זה עובר בתורשה? למה להביא אותו לחיים של סבל? זה לא אנוכי? מה אם הוא רוצה להנות בחייו ובשבילו ילדים זה עול? האם כל אדם בעולם ראוי להיות הורה? אני לא מאמינה שמי שאלוקים הביא לו ילדים הוא ראוי לכך כי יש הרבה הורים מתעללים וכו…
למה התורה מחייבת את זה?

תשובה:

שלום וברכה

ניכר ששאלתך באה מתוך הרבה כאב שאיננני מכירו ומודע לו, ברור הדבר שמצות פרו ורבו נאמרה במקרה הרגיל, שאדם כשיר וראוי לכך, מי שמאיזו שהיא סיבה חושב שאינו ראוי לכך מבחינה בריאותית – נפשית, צריך להתייעץ באופן פרטני עם רב מנוסה ובר דעת שיכיר את מצבו וייעץ לו כיצד לנהוג בענין זה טבכלל.

שיהיו תמיד שמחות ורק חיים טובים.