הניח מוצר על הקרקע ונשבר על ידי עוברי אורח

שאלה:

אני מחנך בת"ת, הדביקו לי על השולחן חוצץ מפלסטיק למניעת קורונה, החיבור ירד ברובו, וכיון שזה הפריע לתלמידים לראות את הלוח, תלשתי אותו לגמרי והנחתי על הריצפה בצד , בהפסקה ילד נתקל בזה וזה נשבר, המוצר שווה 400ש"ח , האם עלי לשלם ע"כ (לא היה נראה לי שביר)

תשובה:

שלום וברכה,

המחנך שהניח את החוצץ במקום שעוברים ילדים, אם הונח במקום שקיים סבירות גבוהה שישבר, הרי זה גרמי וחייב. ואם הונח במקום שלא ברור שישבר, או שלא ידע שישבר הרי זה גרמא ופטור המחנך מתשלומים מדיני אדם.

בהצלחה.

מקורות:

המחנך שמשתמש בחוצץ אין עליו דין שואל, כיון שהוא משתמש בריהוט של הבית ספר, והרכוש לא מושאל לו, אלא משתמש בשלהם. וכלן דיני שמירה אין עליו.

אולם מדין מזיק שהניח במקום שישבר, אם ברור שהמוצר ישבר, הרי זה גרמי כדין ברי הזיקא שדינו כגרמי. ואם לא ברור שישבר הרי זה גרמא שפטור מדיני אדם.