חניה שאינה בטאבו

שאלה:

מה הדין כששכן בבניין משותף "תפס" באופן קבוע חניה לרכב עבור בן משפחה שאינו מתגורר שם בטענה שהרכב משמש גם אותו בסוג של שותפות ולכן חונה את הרכב בקביעות בחניה של כל הדיירים (אין לאף אחד חניה בטאבו). בפועל לדיירי הבניין שלהם רכב קבוע, אין אפשרות לחנות בחניה מקורה בגלל זה

תשובה:

שלום וברכה,

שכן שיש לו שימוש קבוע ברכב, אפילו אם הרכב לא שייך לו מותר לו להחנות את הרכב בחנייה של הבניין, אבל אם אין לו שימוש קבוע אלא לעיתים קרובות והרכב לא שייך לו, אין לו זכות להרשות לקרוב לחנות את הרכב בחנייה על חשבון דיירי הבניין.

בכל מקרה יכולים השכנים לדרוש חלוקה של זמנים, וכל שכן זכאי לחנות בחנייה מקורה זמן מסוים.

בהצלחה.