חוסר צניעות בתוך הבית

שאלה:

הבן הגדול שלי בן 22 רוצה שחברה שלו תישן אצלינו בבית ואני לא מוכנה בשום אופן. המלחמה כבר שנתיים כל פעם מחדש זה התחיל לפני דנה עם החברה הקודמת מלחמןת …ותכסיסים ועכשיו עם החברה שוב הנושא עולה ויכוחים וכעסים אני אני חרדית בהשקפתי וגם מבחינה הגיונית פרטית ואנושית לא מסתדר לי וגם שיש עוד אחים מתבגרים בבית שיש לזה השלכות וגם פתח לאחרים. אני ובעלי בפערים רוחניים גדולים אני בתשובה כבר מעל ל20 שנה והוא רק מסורת ושבת אני כבר מאבדת כוחות אני רק רוצה לשמור על הבית שלי וזה המינימום שאני יכולה לעשות . כשהוא ישן אצלה אני לא אומרת כלום כי זה בחירתו אבל בבית זה משהו שנוגד הלכה ודרך חיים והוא חא יכול לבטל את כל הרוחניות שאני מנסה לשמור בארבע אמות ….אני חסרת אונים מבקשת עיצה דחוף….תודה

תשובה:

שלום וברכה

בנך חייב לכבד את השקפתך ואת אורח חייך, זה לא צריך להיות בויכוח או מלחמה אלא בהודעה חד משמעית החלטית ונעימה, זה לא סותר. כפי שאתה רוצה שאני אכבד את הדרך שלך, אתה חייב גם לכבד את הדרך שלי, ומה שכואב לי ומפריע לי לא תעשה כאן בבית, אתה אהוב רצוי ומקובל, אבל עליך לכבד את הרגשות של אמא, זה דבר פשוט שהוא חייב להבין. החלטיות חד משמעית, שקטה וללא ויכוח, מייתרת כל מלחמה לא נעימה.

בהצלחה רבה ושתזכו לנחת יהודית אמיתית.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. [21.9, 00:27] טל בני היקר: אני מקווה בשבילך שלא שלחת לה הודעה
    [21.9, 00:54] טל בני היקר: ואני רוצה ליראות שמאיה תרגיש לא בנוח בבוקר אני נשבע לך שאני עף מהבית הזה ולא חוזר אני כל בוקר קן אצלם ומכבדים אותי גם פה יכבדו אותה באותה צורה
    [21.9, 00:54] טל בני היקר: היא לא צריכה להרגיש לא נעים
    [21.9, 00:55] טל בני היקר: ואם כבר את מדברת על דת זה להלבין בנאדם ולפגוע בוא

    כל זה כתב הבן לאחר שבכל זאת הם ישנו פה. אני באפיסת כוחות בדמעות כותבת ומתפללת לישועה . תודה רבה

  2. כעצה טובה, נראה לי שהאמא תיפגש עם החברה ללא ידיעת הבן, ותסביר לה שזה מפריע לה, וכמובן תבקש ממנה לא לומר לבן על הפגישה הזאת. אלא לומר לו "הבנתי שאמא שלך לא אוהבת את זה, ולכן גם אני לא רוצה".

    ובפגישה כזאת יהיה אפשר ליישר את ההדורים בין ה'כלה' לחמותה, וכמובן שגם תביא לה מתנה, וכו'.