אישה פרודה שהיתה עם אחר ורוצה לחזור לבעלה

שאלה:

אישה פרודה כ3 ש' שחייה בנפרד מבעלה והיתה עם גבר אחר כאשר היתה פרודה והתגרשה מבעלה האם מותרת בנישואים עם הגרוש?

תשובה:

שלום רב,

ודאי שאסור זה איסור דאורייתא. כלומר, אפילו אם עוד איכשהו יהיה אפשר להסביר בדיעבד גדול שאין כאן מעילת מעל בבעלה (בפשטות ודאי שיש גם בסיטואציות אלו). מ"מ מאחר שידעה שעדיין היא זקוקה לגט ואסור לה להיות עם איש לפני הגט, הרי שהיא נאסרה מדאורייתא לבעל ולבועל.

אמנם לפעמים כאשר בני הזוג עדיין נשואים, האישה אינה נאמנת לומר שהיא אסורה לו, עפ"י הסוגיה בנדרים צ'. ואין כאן טעם להאריך בזה משום שלאחר שהם בר התגרשו ואינה משועבדת עוד לבעלה ודאי שהיא חייבת לומר והוא חייב להאמין לה, וממילא הם אסורים ראה עוד בשו"ת אור שמח סי' א'.