עריכת היתר עסקה לחלפן כספים

שאלה:

אני מעוניין להלוות כסף לבעלים של עסק לחלפנות כספים (צינג')
בעד אחוזים כמובן שביני לבינו ייערך היתר עסקה
עד היום העסק התנהל בצורה שמי שרצה(כלקוח שצורך את שירותי חלפנות הכספים) חתם איתו באופן אישי על היתר עסקה וזהו
מה ואיך צריך לעשות כדי שהעסק יוכל לתפקד בצורה כשרה
כדי שאני בתור מלווה לא איכשל חלילה ועל הדרך להציל את בעל העסק והלקוחות מאיסור ריבית
(אשמח לתשובה מפורטת כי גם אני לא בקי בהלכות אלו)
תודה רבה ויישר כח.

תשובה:

שלום וברכה,

בעל העסק – החלפן צריך לחתום על שטר היתר עסקה. ולתלות את השטר היתר עסקה במקום בולט בחנות, ובכך כל המתעסקים איתו ידעו שהעסקים בחנות הם ע"ד היתר עסקה. כמו כן אם יש לו חוזים שמחתים לקוחות על עסקאות שונות יש להוסיף סעיף שמתנה שהכל נעשה על דעת ההיתר עסקה שמופיע בחנות. בצורה כזו כל העסקים הם על היתר עסקה וניצל מאיסורי ריבית. ובפרט בחלפנות שיש הרבה חששות של ריבית יש לעשות את הנ"ל.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. איזה חששות ריבית שייך בחלפנות כספים? הרי אין כאן הלוואה ופרעון! הוא "קונה" דולרים ו"מוכר" שקלים! (ולהפך) במה שונה זאת מכל עסק אחר?

  2. יש הרבה עסקאות שנעשות בצ'קים ואם הצ'קים לא זמינים לאותו יום יש כאן הלוואה. וכל פריטת צ'קים דחויים יש איסור ריבית.