שכר למלמד שעזב בר"ח אלול

שאלה:

מלמד שעזב ועבר ללמד בתלמוד תורה אחר, והתחיל ללמד מר"ח אלול.
עד מתי אמור לקבל שכר ממקום עבודה הקודם, עד ראש חודש אלול או ה1/9.
בתודה מראש.

תשובה:

שלום וברכה,

בתלמוד תורה שהמלמד היה צריך לחזור ללמד בראש חודש אלול, והמלמד עזב ללמד במקום אחר, יש לשלם לו עד ר"ח אלול ולא עד ה1/9.

בהצלחה.

מקורות:

בתלמודי תורה המלמד חייב לחזור ולעבוד בראש חודש אלול, ואין זכות של חופש עד ה1/9, כיון שכך הוא התנאי שהחופש שמקבל הוא עד ר"ח אלול. ולכן אם עזב בר"ח אלול ולא הגיע ללמד, יש להפחית לו משכרו מר"ח אלול.