אתיסטים,תחיית המתים

שאלה:

שלום כבוד הרב!
1. האם לאתאיסט גם יש תיקון בעולם הבא?
2.בתחיית המתים כולנו (חילוני,דתי,חרידי,מסורתי..) נקום או רק הצדיקים?
3.ושאני שומע את המילה משיח אני חושב שזה משהו רע כי ככה מתארים ברוב המקרים?
תודה מראש!

תשובה:

שלום וברכה

1. מקובלנו מהחזון איש שכל אדם שלא גדל במשפחה דתית, גם אם הוא כביכול אתאיסט הוא בסך הכל תינוק שנשבה, וגם הוא בכלל מנה שאמרו שכל ישראל יש להם חלק לעולם הבא. אבל כמובן, כל אדם יקבל לפי מעשיו… מי שטרח בערב שבת יאכל בשבת, וכל אדם יקבל רק על מעשיו הטובים ומה שלא עשה אין לו…

2. כל מי שאינו נחשב רשע יקום בתחיית המתים.

3. ימי המשיח אלו הימים אליהם נכספו ישראל בכל הדורות, אלו הימים המתוקנים שאין בהם יצר הרע וכל העולם מכיר בקדושת ה' ומלכות ישראל, ואלו ימי הקודשה הספוגים רק בעודת ה' טהורה, על אלו דברים רעים התכוונת?