מזוזה

שאלה:

שבוע טוב
יש לי בסלון חלון גדול שממנו יוצאים לגינה, וגם חלון נוסף שממנו יוצאים למרפסת, האם הם חייבים במזוזה או שמא בגלל שיש לי כבר מזוזה באותה רשות [והיינו מקדימה בכניסה הראשית של הבית] פטורים?
ועוד דבר יש לנו חדר שבנינו בתוך הגינה [אין לו שום קשר לבית] וכדי להכנס אליו חיברנו חלון גדול [דלת זזה] האם חייב במזוזה אף שהחדר אינו למטרת דיור אלא סתם חדר פנאי?

תשובה:

שלום וברכה

כל הפתחים הללו חייבים במזוזה, אין כל משמעות לכך שיש לסלון מזוזה בצד השני בפתח הפתוח לבית. אלא שיש מחלוקת בפתח לגינה סגורה שאינה מקורה באיזה צד של הפתח שמים את המזוזה, לדעת החזון איש וכן נהגו רבים מבני אשכנז יש לקבוע אותה לימין הנכנס מהגינה או המרפסת לסלון, ואילו שיטת הט"ז על פי מהרי"ל וכן מנהג הספרדים וחלק מהחסידים, יש לקבוע לימין היוצא מהסלון לגינה. בחדר פנאי ודאי מקום קביעת המזוזה לימין הנכנס לחדר.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה.
    לצורך הענין אני ספרדי והפתח מצד ימין [מהסלון לגינה] הוא סגור כל הזמן, אנחנו אף פעם לא יוצאים מהפתח הזה אלא מהצד השמאלי שלו [מדובר ב-2 חלונות זכוכית מאוד גדולים לרוחב כל הסלון והצד הימני הגישה אליו לא כל כך נוחה]
    בכל זאת לשים המזוזה בצד ימין?
    וצריך מן הסתם לברך על כל פתח ופתח שמתקינים בו מזוזה נכון?

  2. כיון שזה לא מחובר בברגים אלא יש אפשרות לפתוח אם רוצים, עדיין יש לקבוע בימין.
    די בברכה אחת לכל המזוזות ותקבע ברצף בלי הפסק ביניהן.