מאה ברכות בשבת

שאלה:

א. אדם המתפלל ערבית של מוצ"ש קודם פלג המנחה האם יחשבו לו הברכות לחלק מיום השבת או שמא כיון שהתפלל ערבית נחשב לו כאחד בשבת?

ב. כמו כן אדם שמבדיל מאחר פלג המנחה בשבת, ומתפלל ערבית של מוצ"ש בזמנה, כלומר אחר צאת הכוכבים, האם ברכות ההבדלה יחשבו כחלק ממאה הברכות חוץ מברכת הנר שמברך אחר צאת הכוכבים כמובן?

תשובה:

שלום וברכה

לענין ערב שבת נקבע, שכל מה שמברך מרגע שאמר ברכו וקיבל עליו שבת נכלל במאה ברכות של שבת, אף שלכתחילה כדאי למנות מצאת הכוכבים. אני סבור שגם במוצאי שבת, כל מה שהוא מדיני היום הבא, נמנה עמו.

מקורות:

ראה פסקי תשובות סי' רפט.