חרדה חברתית ותפילה בציבור

שאלה:

שלום כבוד הרב,יש לי חרדה חברתית והיא מונעת ממני ללכת לשיעורי תורה ולהתפלל בבית הכנסת וגם אני כן אלך אני ממש סובל מהחרדה ולא יכול להתרכז, השאלה היא האם אני פטור מתפילה בציבור בגלל החרדה? והאם בשמים ידנו אותי לפי כוחי או שלא ירחמו עליי בגלל היותי אם חרדות ודכאונות?

תשובה:

שלום וברכה ידידי

ברור שלהלכה אתה פטור מתפילה בציבור כפי המצב שאתה מתאר, יחד עם זה תהיה זו שגיאה מצידך להרים ידים! אדרבה, לך לטיפול בחרדה ותתרגל שהות בבית הכנסת כחלק מהטיפול. להסתגר בבית זה ממש לא פתרון! עוד נכונו לך חיים יפים ונחמדים בין אנשים בכל המתחמים וההזדמנויות, חובה לטפל ולתרגל ולהביא את עצמך בעזרת ה' עם הרבה תפילות, לבריאות של ממש.

רפואה שלמה ובהצלחה.