התכתבות מייל/ סמס בזמן תענית דיבור

שאלה:

שלום,
האם אפשר להתכתב במייל או בסמס בתענית דיבור במידה וקיים צורך?

תשובה:

אין כל בעיה. ידוע שהגר"ש שבדרון זצ"ל שהיה בתענית דיבור מראש חודש אלול ועד מוצאי יום הכיפורים בכל שנה, היה כותב דברים נחוצים, ולפעמים היה גם היה רומז באמירת פסוק, נניח רוצה להגיד תודה למישהו "אודה ה' בכל לבב בסוד ישרים ועדה". וכיוצא בזה.

ברכה והצלחה, והעיקר לזכור שאין ענין בריבוי תענית אלא בחיזוק בלימוד התורה קיום מצוותיה, האמונה בה' וכוונה בתפילות ובין אדם לחברו.

יום נעים.