תענית חלום

שאלה:

שלום לכבוד הרב!
אני אברך שלומד רוב היום,
חלמתי הלילה חלום רע, כמובן שהטבתי אותו בפני ג' ואמרתי גם רבש"ע קמי כהני בתפילת שחרית, אמנם בחלום מתו כמה אנשים קרובים אלי,
השאלה אם עלי להתענות תענית חלום, או שזו בעיה כי כך אלמד פחות, ואם לא כיצד אוכל לפדות התענית וכמה כסף וכדו'

תשובה:

לא נהגו היום להתענות תענית חלום, ובכלל אין צורך להתייחס לחלומות בזמנינו שכולם מחרדות מודחקות ותזונה לקויה. עשית הטבת חלום זה בסדר גמור, ואם אתה רוצה לפדות בכסף לצדקה, 25 ש"ח בערך זה דמי מזונות יום.

בשורות טובות ותמיד שמחות.