אופניים שאולות שנהרסו אצל התקן

שאלה:

לרב אדם השאיל אופנים חשמליות התקלקל אחד אמר לו אני יודע לתקן והרס מי צריך לשלם לבעל האופנים? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

השאלה לא מנוסחת בצורה מפורטת. מי קלקל את האופניים. מי מסר לתיקון.

אכתוב לפי מה שאני מבין. שואל שקלקל את האופניים, והשואל מסר לתקן והמתקן הרס את האופניים יותר, מי חייב? תשובה: השואל חייב לשלם עבור הקלקול שלו, וגם עבור מה שהרס המתקן אופניים, כיון ששואל חייב באונסים. כמו כן המתקן חייב לשלם את החלק שהרס. ולכן בעל האופניים יכול לדרוש תשלום או מהשואל או מהמתקן שהרס – בכוחו לבחור מי ישלם לו, ואח"כ שניהם יתחשבנו ביניהם.

בהצלחה.