לזרוק את האוכל בישיבה כדי שלא יביאו מחר

שאלה:

שלום, אני לומד בישיבה ויש ימים שלא כל כך אוהבים את האוכל וכמעט אף אחד לא אוכל אותו, אם זה נשאר ממחזרים את זה ביום למחרת וכך יוצא שהתלמידים נשארים רעבים, האם מותר לזרוק את מה שנשאר מהאוכל הזה לפח בסוף כל יום?

תשובה:

חלילה, זה בל תשחית גמור. אני מניח שלא שומרים בשבילכם אוכל שלא ראוי למאכל, אלא שאתם מעדיפים משהו טרי ומגוון. זה אגב לא רק בל תשחית אלא גם חשש איסור גזל. אוכל שהבחורים לא נצרכים לו שייך לישיבה.

תצליחו בלימודיכם, ועשו חיל!