כפרה על ביאת נדה

שאלה:

במהלך תהליך גירושין ארוך ומכוער אחרי שכבר היינו פרודים אבל עדיין לא גרושים הכרתי משהיא ושכבתי איתה מספר פעמים ואחרי גירושי התחתנתי עימה, איך אני יכול לכפר על הבגידה כי אחרי הכל מצד ההלכה לא הייתי גרוש, ואיך נוכל לכפר על הנידה?

תשובה:

הנושא של הבגידה הוא שולי כאן מכמה סיבות, הכפרה צריכה להיות כאן על איסור נדה שהוא בכרת וחמור מאוד! ברמ"א בסי' קפה סעי' ד כתב שהבא על הנדה חייב להתענות ארבעים תעניות, בזמנינו ממעטים בצומות כי הדורות חלושים, יש לכל הפחות לצום יום אחד, ובאותו היום לעסוק בתשובה חרטה וקבלה לעתיד אמירת תהילים וכו', ואת שאר התעניות לפדות בכסף לצדקה כדמי סעודות היום [נניח 25 ש"ח לכל יום לכל אחד מכם כפול ארבעים, זה יוצא 2000 ש"ח].

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. א. והסדר הזה פותר את כל הפעמים ששכבתי איתה? או שצריך על כל פעימה ופעימה בנפרד (שאם כן אין לי מושג כמה)
    ב. וזה שהבגידה זה שולי זה לא אומר שלא צריך כפרה, איך מכפרים על זה? והאם זה בעיה שהתחתני עם זאת שאיתה בגדתי?

  2. ככלל היה צריך על כל פעם, אבל כיון שאתה לא יודע וזה גם מצטבר לסך גדול, נראה שתעשו סכום סביר אפשרי וכל השאר תשקיעו בעיקר שזה התשובה והקבלה לעתיד לשמור טהרת המשפחה על כל פרטיה.
    ב. בזה שהתחרטת מספיק, אין בעיה שהתחתנת איתה, הבעיה היא רק להיפך, כאשר אשה נשואה בוגדת בבעלה ואחר כך היא רוצה להתחתן עם אותו אדם.