תיקון עוונות – מה עושים?

שאלה:

היי אני בחורה ובעברי עברתי על כמה עוונות כגון נידה וגוי אני רוצה לכפר על כל העוונות שלי הבנתי שלימוד תורה כל הלילה שייך רק לבנים אז מה אני יכולה לעשות חוץ מלשמור שבת שהתחלתי לאחרונה כדי לכפר על כל החטאים והעוונות שלי?
תודה

תשובה:

אין דבר העומד בפני התשובה!

המשיכי בדרכך החדשה והטובה, לשמור שבת כשרות וצניעות, ותתפללי לה' יתברך. הוא אבא רחום וחנון אבינו שבשמים, ועכשיו כאשר הוא רואה אותך מבקשת לחזור אליו ולהיות קרובה ואהובה, זה הדבר שהכי אהוב עליו. חכמים אמרו שבמקום שבעלי תשובה עומדים צדיקים גמורים לא יכולים לעמוד! את עכשיו במצב הכי קרוב והכי אהוב! תתפללי עלינו שנזכה גם להיות אהובים לפני ה' יתברך.

המשיכי להתחזק, ומאוד חשוב ליצור קשר עם אזיו מדרשה שיש שם שיעורים לבנות בערבים וכדומה וקצת פעילות, זה יתן לך תמיכה סיוע חברה, וזה מאוד נעים ותומך וחשוב. תפני לאירגון לב לאחים באיזור מגורייך והם ישמחו לסייע לך בעצה טובה בענין זה.