הבטחתי לרב להניח תפילין כל יום

שאלה:

שלום כבוד הרב
לפני כמה שנים חיפשתי שמישהו יתרום לי תפילין מכוון שלא הייתה לי יכולת לרכוש. התקשר אליי רב שהוא כותב תפילין ןספרי תןרה ואמר שהוא מוכן לתרום לי תפילין רק אם אני התחייב להניח כל יום והסכמתי. ובאמת הנחתי תקופה ומעצלנות הפסקתי להניח. אציין שבבוקר אני מתפלל ברכת השחר ולפעמים גם תיקון הכללי. השאלה שלי אם ההסכמה לבקשת כבוד הרב שנתן לי את התפילין זה כאילו נדרתי נדר?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

זה גם נדר וגם אולי גזל… שהרי הוא נתן לך מוצר יקר זה רק בתנאי שתשמש… והכי חבל, אתה מפסיד מצות תפילין שהיא מצוה מן התורה ואחת המצוות הכי חשובות שיש לנו בסדר היומי! היא ממש צינור הקשר בין היהודי לאביו שבשמים. בתפילין של היהודי כתוב שמע ישראל ה' אלוקינו ה' אחד, והגמרא אומרת שגם לבורא עולם יש תפילין – רוחניות – שבהם כתוב מי כעמך ישראל גוי אחד בארץ כלומר אנחנו חשובים על יחוד ה', והוא חושב על יחודו של היהודי וכך מתחזק הקשר של אהבה בינונו לבין בורא עולם. מי יחמיץ דבר כזה?!

תתחזק במצות תפילין להניח כל יום בשמחה, זה לא לוקח הרבה זמן, תהיה יהודי גאה ונחוש, ותראה בעזרת ה' רק טוב!

שבת שלום.