למה הקב"ה יצר את הלהט"ב

שאלה:

שלום יש לי שאלה שממש מעניינת אותי,
אם כתוב בתורה שאסור משכב זכר אז למה בורא עולם יצר את ההומואים? למה הוא מצפה שהם ימשכו לגברים ובכח יהיו עם נשים?
חייבת להבין את זה, הריי הם נולדו ככה..

תשובה:

שלום וברכה

לא הבנתי את שאלתך, יש המון יצר הרע בהרבה תחומים בעולם, למה ה' ברא חזיר אם אסור לאכול אותו? ולמה יש יצר הרע לדבר לשון הרע אם אסור לדבר? ועוד ועוד. גם נטיות כאלו הם יצר הרע שמוטל על האדם להתגבר עליו. נכון שלא לכולם יש את הנסיון הזה, כל אחד יש לו סלול אחר בעולם הזה בנוגע לבחירה החופשית שלו, אבל כולנו מצווים לבחור בטוב!

שנזכה!

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. לא הבנת את שאלתי, לדבר לשון הרע אפשר להתגבר אבל בן אדם זכר שנמשך למין שלו לא יכול להתגבר על זה .
    גבר הומו לא יכול להימשך לנשים. ככה הוא נולד , ולא יעזור לו שום טיפולי המרה. אז למה הקב"ה מצפה? שיסתיר את זה שהוא נמשך לגברים ויצא עם נשים בכוח?

  2. הבנתי היטב, ואני ראשית מחלק את השאלה לשתים: להתגבר על עצמו שלא לחטוא הוא בודאי יכול, כמו שכל גבר בריא יכול להתגבר על נטייתו לנשים. אדם שמאיזו סיבה לא נשא אשה, יחיה כל ימיו בפרישות גמורה ואין לו היתר לחטוא, כך גם גבר זה. לגבי חיובו בפריה ורביה, יעשה טיפולים שאולי יסייעו לו, כן או לא, אינני בקי בזה אבל אני משוכנע שהנושא הזה הוא הרבה יותר פסיכולוגי ולא קוגנטיבי, וממילא הוא ניתן לטיפול. הטפשות בלהכשיר את זה ולעשות מזה אידיאל כפי שיש היום בעולם המערבי, רק גורמת רעה לאותם אנשים, מעצימה את נטייתם ולא מאפשרת להם חיים תקינים ומאושרים.

  3. ראה רמב"ן פרשת נצבים עה"פ למען ספות הרוה את הצמאה שאין דבר כזה בטבע שאדם משתוקק למשכב זכור או בהמה והאדם מביא את זה על עצמו בגירוי היצר…
    והדברים ברורים

  4. שמעתי בשיעור מהר' יוסף שני שיחי'
    שמי שבגלגול קודם חטא בזה, זוהי הסיבה שעכשיו נמשך לזה, כדי שיתקן מה שעשה בגלגול הקודם.

    ע"כ מהשיעור,
    ולפי זה ברור שכל אחד שמרגיש איזו שהוא קושי בעבודת ה', סימן שדוקא שם צריך לעבוד.

    נ.ב. הרבה דברים שהיום נקרא בשם "מחלה" מבחינה פסיכולוגית זה הגדרה שאינה נכונה, כלומר שמבחינה טכנית האדם יכול להתגבר על זה,
    דוגמא, ראה סיפור נתן דצוציתא (ניתן למצוא בקלות)
    ושם הרופאים אמרו שהוא חולה וימות אם לא יעבור את העבירה, ובכל זאת הצליח להתגבר על זה…

  5. ראוי להוסיף קצת:

    כל מצוה שייך עלי' שכר ועונש, זה מי"ג עיקרי האמונה,
    וה' הוא דיין אמת, זה גם מי"ג עיקרי האמונה,

    ברגע שיש מצוה, עשה או לא תעשה, חייב ש:
    מצד אחד יש משיכה לאדם לעשות היפך הצוה,
    ממד שני יש לאדם יכולה להתגבר,

    הדבר היחיד שבן אדם לא יכול לעמוד בזה, זה המשיכה בזמן המלחמה וכו' ובדיוק את זה התירה לנו התורה

    ראה מפרשים על מצות יפת תואר ועוד