נפלתי עם גויות

שאלה:

שלום כבוד הרב.
לצערי נפלתי עם כמה וכמה גויות בעבר .
אני בא ממשפחה חילונית שכמעט ואין שום קשר לדת .
לא היה לי מושג מה אני עושה ומה ההשלכות לדברים הנוראיים שעשיתי ועכשיו אני משלם את המחיר ….

כבוד הרב אני מרגיש שהמזל נלקח ממני , אין פרנסה , אין שמחת חיים , אין בריאות , פשוט אין כלום והכל תקוע …..

אני לאט לאט מתחזק כבוד הרב , לא מוציא כבר זרע לבטלה , משתדל לסתום את הפה ולהיות בשקט בשביל לא לדבר לשון הרע ומשתדל גם להתרחק מאנשים שמדברים לשון הרע בשביל שלא יפילו אותי .
משתדל לשמור גם שבת , שמרתי בערך 4-5 שבתות ברצף ואז לצערי נפלתי וחיללתי כמה שבתות ברצף בגלל מצב נפשי רע ….
אבל , אני מתכוון לקום על הרגליים ולשמור שוב את השבת …

כבוד הרב אשמח אם תעזור ותייעץ לי מה צריך לעשות , כדי שהנשמה תתנקה מהחטאים ושהבריאות והמזל יחזרו אליי שוב .

תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

אני ממש מתפלא עליך מדוע אתה כה בדיכאון? כאחד שבתהליך של חזרה בתשובה עליך להיות שמח, ובמקום להתעסק עם העבר, חשוב רק על העתיד. עשה את מה שאתה מאמין בו מעומק ליבך בקביעות ובמתינות, והעיקר תהיה שמח במה שאתה עושה כי הקב"ה מאד אוהב אותך ודואג לך שתחזור בתשובה שלמה.

בהצלחה