מה נחשב כתם / וסתות לאחר כתם

שאלה:

אשתי מינקת כבר כמה חודשים ללא ראיה. לפני שבוע היה ראיה שאנחנו חושבים שהייתה כתם כי לא הייתה שופעת כמה ימים אבל לא בטוח.
א. האם אמור למנות הפלגה מהראייה הקודמת או שהנקה מבטלת.
ב. האם בראייה הבאה אמור למנות הפלגה מעכשיו שכנראה היה כתם. וכן למנות עונת חודש ובינונית על הכתם.
ג. האם לחשוש שכן היה מחזור ולא כתם?
תודה

תשובה:

ההנקה וההריון ביטלו את כל ההפלגות של וסת שאינה קבועה שהיתה לה לפני ההריון.

אם זה היה כתם אין מזה וסתות. ראה שו"ע סו"ס קצ.

איך אוכל לדעת אם לחשוש אם אינני יודע מה היה… בעקרון כתם של דם ממש בגודל של שלוש אצבעות נהגו להחשיבו כראייה ממש.

מזל טוב ורוב נחת.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה על התשובה
    עדיין לא הבנתי האם ראייה של וסת לא קבוע שהייתה אחרי לידה אך עדיין מינקת גורמת לחשוש לעונות ההפלגה חודש ובינונית או שגם וסת שאחר לידה מתבטל בהנקה