צדקה – למי?

שאלה:

שלום רב.
קבלתי כסף להעביר לצדקה כדי שחולה יתרפא, ובנוסף ביקשו לעשות "פדון נפש".

עקב המצב, לא יכלתי להגיע פיזית לגדולי הדור אז התקשרתי לרב המקובל שמעון גלאי שליט"א כדי שייתפלל עבור החולה, ואני ושאתי עשינו פדיון נפש (לא ידעתי מה זה, פשוט קראתי את הנוסח שמופיע באתר "הדברות", כי הרב אמר לי שהוא לא יודע איך עושים).
האם זה היה בסדר מה שעשינו?

לגבי הכסף, חלק תרמתי לעמותות לנזקקים.
אבל בעוד כמה שבועות צפויה לנו הוצאה כבדה (למשך שנים) והבנתי ממאמר פה באתר שאפשר לקחת צדקה במקרים אלו. אז אני יכול לקחת חלק מהכסף לעצמי (לא יותר מ-49%)?

(אגב מצבו של החולה ישתפר מאז ב"ה ונעשה קידוש השם ענק למשפחה ששלחה את הכסף)

תשובה:

עשיתם בסדר. לגבי לקחת את הכסף לעצמך, תלוי מה לפי דעתך אומדן דעת התורם, אם היה נותן לך.

שתדעו תמיד רק שפע!