מצאתי טבעת

שאלה:

בס"ד
שלום כבוד הרב. לפני מס' חודשים בעלי מצא טבעת ברצפת חניון של מתחם קניות, במתחם יש סופר, מרפאה ועוד מס' חנויות. לא ידענו מה צריך לעשות הלכתית אם בכלל ואז החלה תקופת הנגיף בישראל ושכחנו מהעניין.
האם היה/יש צורך לפרסם באיזשהי את הטבעת שאבדה? גם אם אפרסם אין לי מושג אפילו היכן לפרסם כי כאמור סביב לחניון יש כל מיני חנויות.
בתודה מראש

תשובה:

שלום וברכה,

מצא טבעת שאין בה סימן, זכה המוצא בטבעת, ואין חובה להשיב. ואם יש סימן על גבי הטבעת – חריטה של שם, או עיצוב מאוד מאוד מסוים, נחשב לאבדה שיש בה סימן חייבים להכריז. במקרה שחייבים להכריז, יש לתלות כמה מודעות באזור בו נמצאה האבדה.

בהצלחה.

מקורות:

מצא טבעת שאין בה סימן אין צורך לחשוש שמא לא התייאשו הבעלים, מאחר וטבעת הם מהדברים שאדם מבחין בנפילתם לאחר זמן מועט, ומסתמא בעל הטבעת הבחין בנפילה והתייאש.