פיצויי פיטורין לעובד שהתפטר

שאלה:

עובד שנתנו בו אימון, רצו לשקמו .. עזב מרצונו , פתח עסק מתחרה למעסיקו. שידל לקוחות לעבור אליו. שכרו כשעבד היה מחצית השכר בתלוש, ומחצית שולם במזומן. עתה תובע העובד פיצויי פיטורין. ומאיים שילשין לשלטונות על הכסף המזומן שקיבל.. באם לא ישלמו לו חודש לשנה. העובד קיבל הרבה ממה שמקובל ליתן לעובד.. קיבל לינה במלונות, ו1500$ לצאת לחו"ל. ועתה נהפך לרועץ. האם חובת המעסיק לשלם את דרישתו ?

תשובה:

שלום וברכה,

אם עזב מעצמו ולא היה הרעת תנאים, אין חובת תשלומי פיצויי פיטורין, ומקבל רק את החלק שהפרישו לו בתלוש. ולכן אם היה חצי בתלוש וחצי בשחור, מקבל פיטורין רק לפי התלוש.

ברור שיש איסור להלשין על המעסיק שהעביד אותו בשחור, ודין המלשין כדין 'מוסר'.

העובדה ששילמו לו מלונות והטבות נוספות, לא משנה את הדין של חיוב פיצויים, ואת מה שמגיע לו חייבים לתת ומה שלא מגיע לו אין לו זכות לדרוש ולא לאיים.

בהצלחה.