נזילה של צינור משותף שהזיקה לדייר

שאלה:

אני ראש וועד בנין
הייתה סתימה ביתית בקומה 8
כתוצאה מפתיחת הסתימה נוצרה סתימה בקו הראשי בקומה 5 כשיש סתימה בקו הראשי הוועד משלם
הבעיה הייתה שכתוצאה מהסתימה הייתה נזילה לקומה 4 בעקבות כמה חורים ברובה של פתח הניקוז
השאלה מי אמור לשלם את התיקון של התקרה???

תשובה:

שלום וברכה,

מעיקר הדין אין חובת תשלומים לנזקי התקרה שהגיעה מהנזילה. ולכן נזילה של אדם פרטי שגרמה נזקים לתקרה של שכן מתחתיו, ולא היה שום צד הזנחה בטיפול בנזילה, אין חובת תשלומים. אולם כאשר מדובר בנזק שהגיע מוועד הבית ראוי שוועד הבית ישלם לו את הנזק למרות שאין חובה לפי הדין.

בהצלחה.

מקורות:

מעיקר הדין פטור, כדין כל ממון המזיק שאירע תקלה והזיק שפטור מתשלומי נזקים. הגאון הרב דרבמדיקר אמר שמקובל שבנזקים שבאו מרכוש המשותף ועד הבית מתקן. אמנם אין זה מן הדין.