רודף בקורונה

שאלה:

שלום וברכה לכבוד הרב,

בבקשה, אותם אלו שמרגישים טוב ברוך השם ואין להם חלילה שום תסמינים ולמשל באים לביקור משפחה או סתם מפגש בין שני מכרים ברחוב ולמרות שמקפידים על כללי ההרחקות והשמירה בהשתדלות מרבית אבל קורה שלא זכו לסיעתא דשמיא ברגע מסוים ושכחו וכן לחצו ידים או דברו לכמה שניות פנים מול פנים ללא מסכה מסיבות שונות ממרחק קרוב מדי ואחר כמה המשיכו לעבור או להיות בין אנשים אחרים. האם ידונו אותם כרודף חלילה?
הרי שאם כן יראה חלילה שהמון אדם יכנסו בהגדרה זו?

בברכה,

תשובה:

חלילה וחס, כל הכללים האלו הם אמצעי זהירות שמשתדלים בהם, אבל האדם הוא אדם ולא רובוט, כל אחד משתדל כפי שיכול וכפי ששם לב, וכל השאר – שומר פתאים ה'.

הצטרף לדיון

תגובה 1