תחימה של השכנים בבנייה על הגג

שאלה:

האם חתימת שכנים לבנייה על הגג מתיחסת רק לבנייה של אותו בעלים או מאפשרת פיצול לקונה נוסף

תשובה:

לום וברכה,

חתימה של השכנים שמסכימים לשכן לבנות על הגג, הרי זה קניין – הקנו לו את זכויותיהם בגג. ואחרי שהקנו לו את הזכות, יכול השכן לבנות וההרחבה שייכת לו. ויש לו זכות למכור את ההרחבה לקונה נוסף. ומצד איסור ריבוי דיורים, אם אין ירידת ערך לדירות שמביא דייר נוסף לדירה [לרוב אין ירידת ערך], לא ניתן לעכב ממנו שלא להכניס עוד דייר.