מה בין תאווה גופנית לממונית?

שאלה:

הח"ח בפתיחה לאווין ו במ"ח אחר שהוא מביא את הרמב"ם שכל שאין הנאה ממעשה העבירה הוי חה"ש הוא ממשיך ומביא מהחינוך שכותב כי אפילו אם יש לו רווח ממוני זה נכלל בזה וראיתו מכפירת-ממון. נשאלת השאלה מדוע יגרע רווח ממוני שלא יחשב כהנאה ומאי שנא?

תשובה:

שלום וברכה

אינני בקי בנפתולי הנפש, אבל החפץ חיים אכן טוען טענה מענינת, ואף מוכיח אותה, שתאוה גופנית גשמית הרבה יותר חזקה מתאוות ממון, שהיא משהו יותר שכלי ויותר נשלט, ולכן הנושא של חילול ה' הנובע מכך שאדם חוטא בלא הנאה גשמית, קיים גם כאשר יש לו רווח ממוני.

הצטרף לדיון

תגובה 1