כוונה בתפילה בבית או בלי כוונה במניין?

שאלה:

שלום לרב

אני בעל הפרעת קשב… זה ממש… אבל ממש!! לא מכוון כשאני עם אנשים לידי… זו בעיה של שנים שלא הצלחתי ל פתור… גם אם בתחילת התפילה אני מתרכז… זה נגמר מהר מאוד…

לעומת זאת בבית…( בתקופת הקורונה) זה היה פשוט עם כוונה כלכך גדולה שאני מתבאס נורא מללכת להתפלל במניין לאחרונה…

האם אני יכול להתפלל יחיד… ואז ללכת למניין רק כדי לענות דברים שבקדושה?

תודה

תשובה:

שלום וברכה

אם מדובר ממש בהבדל משמעותי ואתה ממש מרגיש מוסח בבית הכנסת נראה שאולי זה באמת עדיף, אבל כדאי לעשות הכל כדי כן לכוון בבית הכנסת. חז"ל אמרו שתפילתו של אדם נשמעת דוקא בבית הכנסת בזכות הציבור, ויש פוסקים שנוקטים שהתפילה בציבור היא חובה גמורה, ראה כאן.