קריאת שמע וברכות במכנסים קצרים

שאלה:

האם מותר לקרוא קריאת שמע או לברך אשר יצר עם מכנסים קצרים, או זה כמו תפילה רגילה ואסור?
תודה!

תשובה:

שלום וברכה

לכתחילה כל הברכות והתפילות יש ללבוש בגד מכובד בשבילם, אבל יש הבדל בין תפילת שמונה עשרה שם זה חיוב גמור, משום שבשמונה עשרה צריך להיות כעומד לפני המלך, כמבואר בסי' צא, לבין קריאת שמע וברכות שמותר מן הדין באופן זה, רק שאינו מהודר ואם זה לא טורח גדול כדאי להתלבש, ראה שו"ע סו"ס עד ומשנה ברורה שם.

מקורות:

שולחן ערוך אורח חיים סי' עד סעיף ו': "היתה טליתו חגורה על מתניו לכסותו ממתניו ולמטה אף על פי שממתניו ולמעלה הוא ערום מותר לקרות קריאת שמע אבל להתפלל אסור עד שיכסה לבו:

ומ"ב שם: (כא) ממתניו ולמטה ר"ל אפילו רק עד למטה מערותו דבזה די מדינא לק"ש אבל לתפלה צריך שיהיה מכוסה כל גופו: (כב) אע"פ וכו' במקום הדחק דאל"ה אין נכון לכתחלה לעשות כן אפילו באיזה ברכה וכ"ש בק"ש: (כג) מותר לקרות כיון שערותו מכוסה וגם הטלית מפסקת בין לבו לערוה: (כד) לבו ה"ה כל גופו ונקט לבו איידי דרישא דבק"ש א"צ לכסות לבו. וטעם דתפלה חמורה לפי שבתפלה צריך לראות את עצמו כעומד לפני המלך ומדבר עמו שצריך לעמוד באימה אבל בק"ש אינו מדבר לפני המלך: