לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

איך יודעים אם הבחורה יראת שמים ומקפידה על הלכה?

שאלה:

שלום, לגבי בחורה שהוצעה לי לשידוכין , ככשאלתי האם היא בודקת בהלכה/עם רב לפני שעושה דברים שיש ספק אם אסורים והיא אמרה שהיא עושה לפי מה שהיא רגילה מהבית ולא שואלת רבנים, האם היא יראת שמים האם זה דבר מצוי וסביר או שמא יש פה קלקול מסויים ? מה האידאל? תודה!

תשובה:

שלום וברכה

זה מאוד תלוי מה הבית שלה… אם הוריה אנשים יראי שמים והיא סומכת עליהם שהם יודעים מה שהם עושים, זה בסדר גמור, כך מנהג בנות ישראל הכשרות לעשות כמו שהם רואות בבית, אבל אם ההורים אינם אלו, או שדרך החיים שלהם שונה לגמרי ממה שהיית רוצה ושואף, זה אכן יכול להוות קונפליקט מסויים, הכל לפי הענין. בקיצור אין טעם להצמד לאמירה כזו או אחרת שניתן לפרשה בהרבה היבטים, אלא לבדוק בכללות מה שאיפותיה של הנערה, איזה סגנון בית היא היתה רוצה לבנות, אם אתם רואים עין בעין את הענין זה, היא כבר תסמוך עליך גם בעניני הלכה, ותכוונו את הבית לכיוון הראוי והנכון. אין טעם לעסוק בפרטים. בכלל השיחה בפגישות צריכה להיות נעימה וזורמת כדי לראות שנעים וטוב לכם יחד, את הנושא ההשקפתי יש יותר לבדוק בבירורים מקיפים קודם. כמובן אם אתה רואה משהו חריג במקרה זה צריך בדיקה, אבל אין לעשות פגישה בסגנון של חקירה ובדיקת דף עמדות…

חודש טוב ובשורות טובות.