לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

שלום בית – האשה לא רוצה לבשל ומסרבת לעזרה

שאלה:

שלום רב .
אדם שנדר בליבו {בזמן חולי} שלא יתגלח במכונת גילוח{כשרה של הרב גרוס וודאי} , האם צריך התרה ?
שאלה שניה אולי לא קשורה .
אישה ואימה לילדים שלא סובלת בישולים והכנת אוכל למשפחה וגם לא כשרונית בתחומים הזה , מה ניתן לעשות ?
בעבר אני רציתי לעשות זאת , אבל היא מיד דרשה שאפסיק.
מה עושים ?

תשובה:

שלום וברכה

נדר בלב אינו נדר [למעט נדרי צדקה].

בנוגע לשאלתך השניה זה באמת נושא עדין, מצד אחד היא לא אוהבת לבשל, ומאידך גיסא, דוקא בגלל שהיא מרגישה כישלון בתחום הזה, הצעתך לבשל במקומה מהווה פגיעה ברגשותיה הנשיים. בכל מקרה בית חייב אוכל, ואוכל טוב טעים ובריא זה דבר חשוב לילדים, וגם אתה הרי רוצה אוכל טוב ולוותר שנים ארוכות ולהתפוצץ מבפנים זה הרי יפגע בסופו של דבר יותר, לכן אין ברירה אלא לפתוח את הנושא, בעדינות, לומר אני מקווה שתביני אותי וכו', אבל אני רואה שקשה לך ואת לא אוהבת, בואי נעשה יחד, זה כיף לעבוד איתך ביחד, יש לך רעיונות נפלאים בבישול רק מעצבן אותך העבודה השחורה שבענין, אני אהיב העוזר שלך שעושה את השחור השחור הזה וכו', וכך לאט לאט גם תוכל ללמד אותה דברים וגם היא תתרגל לעשות, ותוכל להוריד מינון וכו'. העיקר אל תיקח את האחריות לבישול עליך זה לא נכון ובריא, היא האחראית ואת העוזר, אבל בכיף ובשמחה מתוך כבוד והרבה פירגון. אין ברירה, תפתח את הדברים, ואל תבהל אם היא קצת תכעס, העיקר תפייס ואל תגרר לכעס, אתה יכול לצחוק על עצמך ועם עם הדברים שהאוכל נורא חשוב להם וכו'.. מותר לשאוף באסרטיביות נעימה שהבית יתפקד טוב, זה חשוב.

בהצלחה רבה מאוד.