עצי ספר תורה מזכוכית או מתכת ולא מעץ

שאלה:

שלום רב
האם מותר להחליף עצי ספר תורה שנישברו, בעצי חומר זכוכית או אפוקסי וכדומה ולא ממש עשוי מן העץ?
האם צריך ״ עץ חיים …. משמע שצריך דווקה עץ?
מה לגבי טומאה?
נא לתת המקור.
תודה. מימון

תשובה:

שלום וברכה

בסד' תורת הלוי הובא מכתבו של הגאון רבי חיים מאיר וואזנר בנו של הגר"ש וואזנר זצ"ל בעל שבט הלוי, ששאל שאלה זו את אביו, האם מותר לעשות עצי חיים ממגנזיום שמשקלו קל בהרבה מעץ וזה יקל על ההגבהה, והשיב שאין בכך איסור, אבל לא ראוי שישעו כך כולם עד שיעלם המנהג הישן של העץ…

שבוע טוב וחודש מבורך.