חיוב תפילה לאישה

שאלה:

לפי מנהג אשכנז האם אישה מחויבת בתפילה? ואם כן איזה ואיך עושים את זה עם ילדים….???

תשובה:

שלום וברכה

למנהג בני אשכנז אשה חייבת להתפלל שחרית ומנחה, ניתן למצוא את הזמן להתפלל, המינימום המחוייב לאשה בשחרית: ברכות השחר, פרשת התמיד, ברוך שאמר אשרי ישתבח, קריאת שמע ושמונה עשרה. כל זה אפשר ברבע שעה – עשרים דק'. קמים מספיק מוקדם ומספיקים. כדאי לזכור שיש מחלוקת אם תפילה היא מצוה שהזמן גרמא, וכתבו המפרשים שלהצד שהיא מצוה שהזמן גרמא מדוע נשים חייבות? ותירצו, שהתפילה היא בקשת רחמים, וגם נשים זקוקות לכך… כלומר התפילה אינה נטל ומילוי חובה, אלא זכות עצומה לעמוד לפני ה' ולבקש ממנו עלינו על חיינו, להתקרב אליו לחוש בו, יש לשמוח במצוה יקרה זו ולהתאמץ עליה.

יום נעים וברכה ובהצלחה

מקורות:

משנה ברורה סי' קו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הנושא הוא הזכרת יציאת מצרים, לכאורה או פרשת ויאמר או אמת ויציב, וזה נכון שההמלצה היא לומר אמת ויציב גם אם לא אומרים ברכות ראשונות.