עיסוק בעבודה לפני התפילה או תפילה ביחידות?

שאלה:

עובד שכיר שמנהל קבוצת עובדים ולגבי תפילת שחרית יש לו שתי אפשרויות: א. להגיע למקום העבודה לזמן קצר, לחלק הוראות לעובדים, ללכת לתפילה במניין ולשוב לעבודה.
ב. להתפלל יחיד מוקדם ואחר כך ללכת לעבודה.
מה הדרך היותר נכונה על פי ההלכה, והאם יש הבדל בפסיקה בין פוסקים אשכנזים לספרדים?

תשובה:

שלום וברכה

הדרך הנכונה היא לומר בבוקר ברכות השחר [לגבי על נטילת ידים אם ילך שוב לשירותים לפני התפילה יאמר אותה אז ולא בבוקר], ואז ילך לעבודה ויתפלל במנין.

הלכה זו נכונה לכל העדות.

בהצלחה

מקורות:

ראה רמ"א סי' פט סעי' ג, ושו"ת שבט הלוי ח"ח סי' יט.