עיסה שלשים על מנת לחלק אחר כך לאנשים אחרים

שאלה:

לאחרונה מישהו אמר לי בשם רבו שאני לא מכיר שאם אשה לדוגמא הכינה 2 קילו של בצק שהתחייבה בחלה אסור לה להוציא מביתה לאחר האפיה את הפער בין שיעור חיוב חלה קילו שבע מאות (לחלק מהפוסקים לדוגמא) ל2 קילו כלומר שתמיד צריך שישאר בבית שיעור של חיוב חלה למיטב ידיעתי חיוב חלה היינו בזמן גלגול הבצק לאחר שנעשה בצק שלם ולאחר אפיתו אין כל חשש לתת חלק לידידים מה דעת הרב בבקשה
תודה רבה ותזכו למצות

תשובה:

הנושא שעליו דיבר אותו רב מן הסתם, הוא כאשר העשייה נעשית לכתחילה על מנת לחלק, שבזה אכן יש ספק אם זה פוטר מחלה. אבל אם לא מדובר על איזו בעלות משותפת, אלא הכל שלך ואולי תחלקי כרצונך, אין בעיה.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה.