ברכה על טלית בלילה

שאלה:

שלום לכב׳ הרב
מאז כניסתינו להסגר אני נוהג להתפלל ערבית תוך שאני מתעטף בטלית.
האם יש צורך לברך (שהרי בירכנו בשחרית), אני יודע שיש מחלוקת בנושא שהרי ׳וראיתם אותו׳ בנוהג באור יום, אך מאחר ואנו מתפללים לאור החשמל – אנו עדיין בבחינת ׳וראיתם אותו׳, שהרי אם רצה הכתוב לומר ביום היה אומר ביום.
שנית – אני לא נוהג להתהלך עם ציצית קטן כך שאולי מטעם הספק עלי כן לשוב ולברך ׳להתעטף בציצית׳.
אשמח לתשובה.
תודה.

תשובה:

שלום וברכה

יש מחלוקת ראשונים ידועה בין הרמב"ם והרא"ש, האם מה שאמרו שלילה אינו זמן ציצית הכוונה שבלילה אין חיוב ציצית ולא משנה מה אתה לובש, או שבגד של יום חייב ובגד של לילה פטור, נכון הדבר שהמקור מוראיתם אותם אבל זה שאתה רואה בחשמל אינו רלוונטי, כיון שהמיעוט הוא על זמן ראייה, גילוי שזמן ציצית הוא ביום. לכן טלית שהיא בגד יום, כאשר אתה לובש אותה בלילה לא תוכל לברך משום שיש כאן ספק ברכות, ולכן גם לא ראוי ללובשה בלילה כי למה להכנס לספק ברכות לחינם.

מה שכתבת שאינך נוהג ללבוש ציצית כל היום זה חבל מאוד… ציצית היא מצוה מאוד חשובה שנאמר עליהשהיא שקולה כנגד כל המצוות! אין כל טורח בלבישתה, ובעצם המונה של המצוות דופק כל הזמן, כל שניה שאתה עם ציצית זו מצוה, לא חבל??

כדאי להתחיל!

בהצלחה.