תלישת מעט שערות לבנות מתוך שחורות

שאלה:

האם יש איסור ללקט שערות לבנות גם כאשר יש כבר הרבה שערות לבנות ונשאר הרבה אחרים

תשובה:

בודאי שאסור, אפילו שערה אחת סבר הרמב"ם שהוא אסיור תורה כיון שהמטרה היא יפוי.

מקורות:

ברמב"ם הלכות עבודה זרה פרק יב: לא יעדה איש עדי אשה כגון שילבש בגדי צבעונין וחלי זהב במקום שאין לובשין אותן הכלים ואין משימים אותו החלי אלא נשים הכל כמנהג המדינה, איש שעדה עדי אשה ואשה שעדתה עדי איש לוקין, המלקט שערות לבנות מתוך השחורות מראשו או מזקנו משילקט שערה אחת לוקה מפני שעדה עדי אשה, וכן אם צבע שערו שחור משיצבע שיער לבנה אחת לוקה.