מניעת הריון

שאלה:

שלום רב,
אשמח לחוות דעתכם,
אני ואשתי נשואים כ-11 שנים ויש לנו כבר שמונה ילדים בלע"ה, הוי אומר שהם די צפופים,
[כרגע הקטן בן כחצי שנה וזה שמעליו בן כשנתיים].
מצד אחד, מבחינת הבריאות עדיף שהיא לא תהיה עכשיו בהריון, מאידך היא לא אוהבת את ההתעסקות עם אמצעי המניעה (מהנסיון שלנו, אמצעיים הורמונליים עלולים לגרום להרגשה לא טובה, או שזה כדורים שעלולים להיות מסוכנים), ואמצעים לא הורמונליים (כגון נרות) הם לכאורה פחות עדיפים הלכתית, וגם אשתי אומרת שזה מגעיל אותה.
כרגע אשתי בהנקה אך היא ראתה דם, אך היא אומרת שעדיין סיכוי די קטן להיכנס כעת להריון.
לכן אנחנו מעדיפים לקחת את הסיכון להיות כרגע בבחינת "משמשת כדרכה והולכת ומן השמים ירחמו", והיה אם תתעבר נקבל זאת בשמחה כרצון שמים.
מה דעתכם?

תשובה:

אם אשתך לא מרגישה צורך נפשי מיוחד במניעה והיא נכונה לכך שאולי תכנס להריון, זה בסדר גמור, אין מצוה לקחת מניעה… אבל אם היא מרגישה שזה קשה לה, וזה בהחלט לא קל כשהילדים כה צפופים, שתיקח כדורים והם לא מסוכנים, אלו הבלים.

רוב נחת ושמחות.