חופשת פסח – קורונה

שאלה:

שלום ורוב ברכה
ראיתי שכתבתם בענין תשלום למטפלות וגננות בתקופה זו, שאף שאין חיוב לשלם על הזמן שלא ניתן שירות, בכל אופן יש לשלם את חופשת הפסח, מכיון שזה תשלום לכל השנה
ברצוני לשאול, החופשה היא חלק מהתשלום השנתי, בתקופה זו – וכנראה עוד תקופה בעתיד, לא ינתן שירות ע"י המטפלות וכו', וא"כ לכאורה יש להוריד להם לפי אחוזים גם בחופשה השנתית.
שאלה זה רלוונטית גם לגבי החופש הגדול בין אם כבר יחזרו לעבודה, ובין אם עדיין לא.
אודה על תשובתכם

תשובה:

שלום וברכה,

נכון כתבת! התשלום של חופשת הקיץ וחופשת פסח אמור להתחלק לפי הזמן שעבד במשך השנה לפי יחס. ולכן חופשת פסח שהיא קצרה ודאי שיש לשלם מאחר ורוב ככל החורף הגנים פעלו. והיה אם השביתה תימשך נצטרך לחשב את חופשת הקיף לפי הערך שעבד בפועל.

בהצלחה.

מקורות:

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. האם לדעתכם יש להעמיד את כלל החופשים כנגד כל השנה, או שכל חופש מתייחס לתקופה הקרובה אליו?
    אציין לחופשי תשרי, חנוכה, פורים, פסח יום העצמאות, וכמובן החופש בסוף השנה.

  2. שבתות וחגים לא נכללים כחופש. אולם חופש של הקייץ וחופשת פסח שיש שבוע יותר מהחג, הרי הם חופשה ויש לחשב את החופש לפי הערך הזמן של העבודה.

  3. נראה שהשאלה לא הובנה
    השאלה הייתה האם יש לחשב את כל השנה כנגד כל החופשים – לצורך העניין פסח וקיץ, או שחופש פסח מוגדר כחופש שלאחר החורף וחופש הקיץ מתייחס לקיץ.
    השאלה נוגעת גם למקרה שילד נכנס למערכת באמצע שנה, לפי מה יש עליו לשלם חופשים
    תודה רבה

  4. השאלה הובנה, וכאשר כתבתי שאת החופשה של פסח והקיץ יש לחשב לפי כל השנה, ולא משייכים את אב לקיץ ופסח לחורף. וכן ילד שהגיע באמצע שנה מחשבים את החופשות לפי הזמן שהיה בשנה.