ברכה על לחם מטוגן

שאלה:

שלום לכבוד הרבנים ,בירכתי נטילת ידיים והמוציא על פרוסות לחם מתוק מטוגנות בביצה שאני חושב שהיו פחות מכזית , האם נהגתי כמו שצריך? השאלה גם האם צריך לברך ברכת המזון או מעין שלוש?

תשובה:

שלום וברכה

אם זה היה פחות מכזית לא נהגת כהלכה, כיון שזה ספק ברכות, ראה משנה ברורה בסי' קסח סעי' י שהזתפק אם טיגון בשמן מועט נחשב בישול לענין זה. אבל בדרך כלל בלחם זה בהחלט כזית, חצי פרוסת לחם ממוצעת זה כזית.

יום נעים.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. תודה רבה
    זה היה כמו חצי פרוסת לחם אם לא יותר , לגבי מה לברך האם ברכת המזון או מעין שלוש , לברך ברכת המזון ? אני שואל גם מפני שזה לחם מתוק

  2. ככלל זה כמובן לא לחם שלם, אמנם בשו"ת שאלי ציון או"ח סי' ט כתב, שכשם שהקלו לגבי מצה שנשברה מעט באיזה צד לחורכה עד שתראה שלמה ואז יועיל ללחם משנה, כך גם צנימים כיון שנאפו שוב הם בכלל לחם שלם, ואמר שהסכים איתו בזה הגצ"פ פרנק, ואולי לדבריו גם בלחם מטוגן במעט שמן זה כך [אף שיש לחלק], אבל הגרש"ז אויערבך בשש"כ פרק נה הערה נ דחה סברא זו לגמרי, וכתב שלא הקלו בזה אלא במצה שעכשיו היא באמת נראית שלמה ולא כאן שניכר שהיא פרוסה.