תפילה במנין במרפסות

שאלה:

האם מותר להתפלל בין שני בנינים שחלק במרפסות וחלק נמצאים למטה בין שני הבנינים

תשובה:

אם יש למטה ברחבה עשרה אנשים זה מהודר בהחלט לכולם, וכך ראוי לעשות עכשיו שמשרד הבריאות התיר זאת. עשרה יהיו למטה והשאר במרפסות. במידה ואין עשרה למטה, יש לדאוג שלא יהיה שביל הרבים מפסיק בין העשרה, כלומר או שבמרפסות של בנין אחד יהיו עשרה שרואים אלו את אלו, או שגם העומדים למטה יהיו בצד השביל סמוך לבנין, אבל לא לצרף משני הבנינים יחד לעשרה.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי' נה סעי' יג-יד, ומנחת יצחק ח"ב סי' מד.